Базел постигна стратегическа победа при домакинството си на Видеотон в група G на Лига Европа, като надигра румънците с 1:0. Другият мач от групата пък остави миналогодишния полуфиналист Спортинг Лисабон с много малки шансове да продължи напред, след като на свой терен португалците завършиха 1:1 с временния водач Генк.

В Швейцария Базел трябваше да чака точно до 80-ата минута за гола, който им дава доста големи надежди за продължаване на 1/16-финалите. Марко Щрелер получи чудесен пас от Мохамед Сала и приближи отбора си само на точка зад унгарците, които са втори с 6.

Спортинг обаче нямаше същия късмет, въпреки че поведе срещу Генк с гол на холандския голаджия Рики ван Волфсвинкел в 64-ата минута. Попадението за „лъвовете“ дойде малко след като те останаха с човек по-малко на терена заради втори жълт и съответно червен картон на бранителя Стийн Шаарс.

В добавеното време на срещата обаче Глинор Плет не позволи групата да се заплете допълнително и смълча трибуните на „Естадио да Луж“.

Така Генк остана на първа позиция с 8 точки, докато Спортинг ще търси две победи в оставащите две срещи, за да прибави към своите 2, които към момента му отреждат последно място.