Руският Анжи Махачкала почти си осигури участие в елиминационната фаза на Лига Европа след победа с 2:0 над италианския Удинезе. Със спечелените нови три точки, руският тим вече има 10 в актива си ще очаква последния си мач в групата без особено напрежение. По-късно тази вечер е и другият двубой от група А на надпреварата между Ливърпул и швейцарския Йънг Бойс. При създалата се ситуация, „червените“ също могат да се класират напред още тази вечер. За целта възпитаниците на Брендън Роджърс трябва да победят на „Анфийлд“ без значение с какъв резултат.

Двубоят на стадион „Локомотив“ в Москва не предложи много интересни моменти, въпреки че домакините от Анжи бяха по-опасният тим на терена и доминираха в по-големи периоди от мача. През първото полувреме двата тима имаха твърде малко положения за гол и логично се оттеглиха на почивка без попадения.

И двата гола в мача паднаха късно през втората част. Защитникът Кристофър Самба откри за Анжи с попадение в 72-ата минута на срещата. Бившият бранител на английския Блекбърн се извиси над всички след центриране от корнер и с глава даде преднина на своя тим.

Три минути по-късно звездата на Анжи Самуел Ето'о реши спора в мача с нов гол. Камерунецът се възползва отлично от пас на Ласина Траоре и покачи на 2:0. Десет минути преди края на редовното време гостите от Удинезе останаха с човек по-малко на терена, след като Вилианс получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Преди изиграването на втория двубой от групата между Ливърпул и Йънг Бойс, Анжи води във временното класиране с актив от 10 точки, следван от Ливърпул с шест точки и мач по-малко. Йънг Бойс е трети със същия актив от точки, а Удинезе остава последен с четири точки.


szólj hozzá: Anji Makhachkala vs Udinese - 1-0(Samba Goal)


szólj hozzá: Anji Makhachkala vs Udinese - 1-0(Eto'o Goal)