Отборът на Локомотив Москва записа поредна победа в група L на Лига Европа, след като се наложи безпроблемно с 3:1 над Щурм Грац. Руският тим си осигури класиране за директните елиминации в турнира още в миналия кръг на турнира.

Майкон Маркес откри за домакините след удар с глава в 62-ата минута, но само три по-късно гостите от Австрия успяха да възстановят статуквото на терена чрез Кайнц, който вкара красив гол.

Натискът на домакините в оставащите минути до края доведе до дузпа в полза на Локомотив, която бе превърната в гол от Дмитрий Съйчев. В последните минути на мача Глушаков сложи точка на спора с трети гол за московчани.

В другия мач от групата лидерът Андерлехт също записа нов успех, побеждавайки като гост отбора на АЕК. Белгийците се наложиха с 2:1, като и двата гола за победителите бяха дело на Жилет в 4-ата и 36-ата минути. За домакините се разписа Сиалмас в 19-ата минута.

Tака след днешните мачове лидер в подреждането продължава да бъде Андерлехт с актив от 15 точки, втори е Локомотив Москва с 12, а на трето и четвърто място са съответно отборите на Щурм и АЕК. В последния кръг един срещу друг се изправят Андрелехт и Локомотив Москва, като с този двубой двата тима ще излъчат победителя в групата.


szólj hozzá: AEK Athens - Anderlecht 1:2
szólj hozzá: Lokomotiv 3-1 Sturm Graz