Академика Коимбра сложи край на серията от три поредни победи на Атлетико Мадрид в група В от Лига Европа, след като на свой терен победи „дюшекчиите“ с 2:0. Резултатът обаче може да се приеме за резонен, тъй като наставникът на мадридчани Диего Симеоне даде почивка на голяма част от титулярите си.

С две попадения за Академика пък блесна нападателят Уилсън Едуардо, който съхрани надеждите на своя тим за място в следващата фаза.

За гостите не игра голямата звезда на тима Радамел Фалкао, който изобщо не пътува до Португалия. Симеоне подмени цялата си отбрана за двубоя, в това число и вратаря, като вместо Тибо Куртоа заложи на резевният страж Серхио Асенхо. Тиаго Мендеш и Марио Суарес бяха сред малкото играчи от обичайната единадесеторка, а Адриан Лопес получи рядък шанс като титуляр в атака.

Мачът обаче съвсем не започна по вкуса на гостите, като Академика бе по-активният отбор, а Атлетико бе принуден да се брани. В 28-ата минута обаче отбраната пред Асенхо не успя да се справи с паса на Мариньо, а Уилъсн Едуардо изведе своя тим напред с 1:0.

След почивката „дюшекчиите“ тръгнаха по-настойчиво да търсят изравняване, но празните пространства в защитата им бяха умело използвани от Академика и в 70-ата домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Нервите на Едуардо не трепнаха и той оформи крайния резултат.


szólj hozzá: A2-0A www.fasthighlights.com

В другия мач от групата Виктория Пилзен не срещна никакви пречки с Апоел Тел Авив и разби израилтяните с 4:0.

Даниел Колар даде преднина на чехите в средата на първата част, а в 40-ата минута Давид Щипек покачи на 2:0. Секунди по-късно бившият играч на Манчестър Юнайтед Ерик Джемба-Джемба си изкара директен червен картон и допълнително усложни мисията пред съотборниците си.

Логично Виктория потърси още голове срещу обезверения си съперник, като Колар се разписа още веднъж в 76-ата, преди Марек Бакош да сложи точка на разгрома.

Победата позволи на тима от Пилзен да оглави групата с 9 точки, колкото има и Атлетико, но испанците са с по-лоша голова разлика. Академика запазва теоретичен шанс да продължи напред със своите 4 точки два кръга преди края на групата, докато участието на Апоел приключи.