Португалската преса не прощава на Спортинг в часовете след загубеното дерби от Бенфика с 0:2. Местните вестници се изреждат да критикуват противника на Левски в Лига Европа.

Вестник Рекорд конкретизира своята критика по адрес на голмайстора Лиедсон. Бразилецът с португалски паспорт обикновено тръгва лениво в своите сезони. Става въпрос за отбелязването на голове.

„Лиедсон смени много свои партньори през годините. Неговата основна заслуга беше, че винаги вкарваше важните голове. Сега изглежда по-тъжен и износен от всякога. Лиедсон вече не решава мачове”, критикува Рекорд по адрес на тарана.

32-годишният нападател е основният носител на голове за Спортинг Лисабон. До този момент той има внушителна статистика. 201 мача, в които е забил изключителните 111 точни попадения. От известно време Лиедсон дори е част от националния отбор на Португалия, за който е вкарал 4 гола. Въпреки славните му години при „лъвовете”, Лиедсон сега е поставен под обстрел, защото Спортинг не върви добре в шампионата.

Статистиката обаче показва още интересни неща, свързани с Лиедсон. И друг път той е изпадал в подобни трудни периоди с липса на голове. Винаги е успявал да излезе от ситуацията с важни попадения.