След поражението от Фиорентина с 0:2 в реванша от четвъртфиналите за Купата на УЕФА, старши треньорът на ПСВ Айндховен Сеф Вергоосен заяви, че е „изпаднал в ужас”, след като видял как неговият отбор подарява мача на съперника си.

Наставникът сподели, че играчите му трябва да се отърсят от загубата и да се съсредоточат върху неделния си мач в Холандия, за да могат да си обезпечат титлата.

„Изпаднах в ужас от това как подарихме мача. Не е нужно да си експерт, за да разбереш, че ние мигновено отстъпихме контрола на играта. Позволихме им толкова дълго да владеят топката, че дори не успяхме да организираме атака”, сподели наставникът.

„Фиорентина се възползва от преимуществото си, като показа класа. В стремежа си да се представим добре, взехме изключително нервни решения. Опитахме да изравним, но пропуснахме и след това всичко се изясни”, добави Сеф Вергоосен.

„Разбира се, че е неприятно, но ние и преди това знаехме, че няма да е лесно. Имахме шанс да стигнем до полуфинала и сега ни е болно, че трябва да се разделим с него”, завърши старши треньорът на ПСВ.