Вердер Бремен се наложи безпроблемно над Селта с 2:0 в среща реванш от осминафиналите на Купата на УЕФА. Първият двубой във Виго също завърши с победа на „бременските музиканти”, резултатът тогава бе 1:0.

През първото полувреме на мача на Везерщадион не се случи почти нищо интересно. За сметка на това второто полувреме започна с мълниеносни атаки на домакините. В 48-мата минута вратарят на Селта Естебан излезе неразчетено след центриране отляво, съобразителният Уго Алмейда го изпревари и след удар с глава топката спря в мрежата на испанците.

Селта реализира гол само 2 минути по-късно чрез влезлия като резерва Перера, но той бе отменен от съдията Стефано Фарина заради засада. В следващата атака Перера отново бе близо го гола, но пропусна сам срещу Вийзе.

В 61-мата минута Фриц открадна топката след глупава грешка в отбраната на Селта, нахлу в наказателното поле и простреля Естебан за крайното 2:0. В 68-мата Алмейда отново се извиси в наказателното поле на Селта, този път ударът му с глава е уловен от Естебан.

В последните десет минути Селта опита натиск, но вече бе твърде късно за каквото и да било.

Вердер продължава заслужено на четвъртфиналите с общ резултата 3:0. По-рано днес за същата фаза се класира още един немски отбор - Байер Левркузен.