Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не може да бъде конкретен имало ли е дузпа в полза на неговия тим в осминафиналния реванш за Лига Европа срещу Милан. „Топчиите“ допуснаха попадение, а след това изравниха от полемична дузпа. В крайна сметка лондончани се наложиха с 3:1 и след общ резултат 5:1 продължиха напред.  

Арсенал е жив! Милан остана с празни ръце

Запитан за предстоящия жребий за следващия етап, Венгер сподели, че Атлетико Мадрид е големият фаворит, но ако съдбата срещне „артилеристите“ с този тим, ще я приемат.

„Не съм гледал ситуацията с дузпата отново. Трябва да я погледна на повторение. Искате да обвините английските играчи в симулация? Не знам дали имаше дузпа. Италианските футболисти бяха недоволни, но това е нормално. След това Дани взе топката и се държа хладнокръвно. Ще погледна отново ситуацията и ще кажа честната си позиция, не се притеснявайте“, каза Венгер.

„Показахме по-добра игра, с оглед колебливите резултати напоследък. На моменти обаче бяхме твърде прибрани“, добави французинът.

Що се касае до това има ли предпочитания за следващ съперник в Лига Европа, Венгер каза: „Големият фаворит за спечелване на турнира е Атлетико Мадрид. Но ако се паднем с тях, няма какво да сторим. Сега имаме малко време за почивка и да се подготвим за следващата фаза.“