Старши треньорът на Еспаньол Ернесто Валверде бе разочарован от загубата на неговия смел отбор на финала за Купата на УЕФА. Каталунският тим отстъпи след дузпи на сънародниците си от Севиля. „Вече се виждахме в рая, когато всичко рухна,” заяви Валверде.

Той отказа да се съгласи с твърдението, че неговите момчета са били надиграни от Севиля. „Имаше момент, в който си мислех, че ние ще победим. Преди да изгонят нашия играч ние се справяхме впечатляващо добре и създавахме много положения. Но тогава Моисес получи червен картон и нещата се обърнаха. Севиля атакуваше както винаги опасно и ни застраши сериозно на няколко пъти. Но ние също накарахме техния вратар да се изяви,” заяви наставникът.

Валверде има лоши спомени от финали с дузпи, тъй като самият той бе в редиците на Еспаньол като играч преди 19 години, когато отборът му загуби трофея от Байер Леверкузен по същия начин.

„Сигурно има някакво проклятие върху Еспаньол що се отнася до финалите за Купата на УЕФА,” коментира този факт Валверде. „Ние стигнахме финала два пъти, и двата загубихме с дузпи. Това е наистина жесток начин за загубиш – наистина нямаме никакъв късмет,” завърши младият специалист.