„Калмар изпитва трудности срещу добре защитаващи се отбор”, сподели за Гонг журналистът от местния вестник „Йостран” Никлас Васмо.

Знаем, че един от основните футболисти в състава на Калмар е българинът със шведски паспорт Емин Нури?

Да, това е така. Той е един много добър млад футболист, който предпочита да действа като десен бек, но може да играе и като крило.

В състава през този сезон има много промени, вярно ли е това?

Да, след края на миналия сезон в отбора бяха направени много промени. Бяха продадени по-добрите футболисти, за да бъде закърпен бюджетът на отбора, за да може да бъде построен и новият стадион. Сега се залага на някои доста млади нови момчета. Почти целият състав бе подновен.

Какво може да ми кажете повече за старши треньора Нане Бергстранд?

Той е начело на Калмар вече седем-осем години и е много успешен треньор. Нане направи Калмар шампион преди две години. Той е опитен треньор, който работи много добре с млади футболисти и извлича максимума от техните способности. Определено Бергстранд отговаря на амбициите на отбора.

Защо Калмар срещна такива затруднения в първия мач срещу Дачия и завърши 0:0?

Дачия игра много правилно в защита. Почит целият отбор на молдовците се защитаваше и опасно контраатакуваха, което принуди отборът на Калмар също така да бъде предпазлив в защита. Калмар много трудно създаваше опасности пред вратата на Дачия. Футболистите на Калмар владееха повече топката, но не успяха да пробият защитата на Дачия. Калмар по принцип изпитва доста трудности срещу отбори, които се отбраняват.