Рапид Виена има три много големи проблема преди започването на новия сезон, разкрива местния вестник „Ди Пресе”.

Първият проблем в състава на Рапид е вратарският скандал, който избухна в отбора след мача за Лига Европа срещу Судува (2:0). Старши треньорът Петер Пакулт реши да заложи на Раймунд Хедел, а това предизвика гнева на резервата Хелге Пайер, който почти сигурно ще си търси нов отбор.

Вторият сериозен проблем за треньора Пакулт е, че изгуби голямата си звезда Бранко Бошкович, който напусна отбора. Черногорският футболист бе основен човек в състава на Рапид Виена, но голямата му заплата принуди шефовете на клуба да го освободят. Това предизвика спорове между Пакулт и спортният директор Алфред Хьортнагел. Щефан Хофман остана като единствена алтернатива за Пакулт на плеймейкърския пост.

Старши треньорът на Рапид Петер Пакулт трябва да реши и проблема в защитата на отбора, който се очертава да бъде най-сериозен. Вестникът твърди, че отбраната на столичани е най-слаба и до края трансферния прозорец могат да бъдат привлечени нови футболисти, но това може да се окаже късно, ако Рапид не успее да продължи напред в Лига Европа.