Отборът на Рапид Виена е затрупан от проблеми преди двата мача с Берое от третия квалификационен кръг от Лига Европа, разкри за Гонг журналистът от вестник „Днес” Мартин Хубер.

Каква е ситуацията в Рапид с контузените играчи?

Щефан Хофман е с контузия. Той със сигурност няма да играе срещу Вийнер Нойщад. Има малко по-тежко разтежение. Не е нещо сериозно, но той не взе участие в мача реванш срещу Судува, за да не бъде рискувано неговото състояние. Няма да играе и в следващия мач от Бундеслигата, който е утре. Под сериозна въпросителна е и за срещата с Берое. Смятам, че може да не вземе участие в първата среща срещу българския отбор. Кевлак също няма да играе утре, но той по-скоро ще бъде готов за мача с Берое. Контузията на Сонлайтнер не е сериозна и той още срещу Вийнер Нойщад ще може да играе.

Каква е ситуацията около старши треньора Петер Пакулт и защо Рапид толкова трудно победи Судува във втория мач?

Ситуацията с Пакулт е много странна. Самият Пакулт не е много известен в Австрия и е странен човек. Той не дава интервюта за журналистите. Взаимоотношенията му с футболистите също не са добри. Той се държи с тях много хладно. Цялата ситуация в клуба не е никак добра. Подготовката бе много тежка за играчите, защото такива са разбиранията на Пакулт. Той залага много на физическите натоварвания и иска отборът да се представя добре през всички 90 минути, но това не се получава. В първия мач се видя, че нищо не се получи. Те загубиха с 0:4 от Инсбурк и Пакулт се надяваше, че играта на отбора ще се подобрява с всеки мач. Срещу Судува обаче играта на отбора не се получаваше. Футболистите не можеха да организират играта си. На терена цареше пълен хаос. Това може би се дължи на отсъствието на Хофман, който е най-креативният играч. Кевлак също напусна рано мача със Судува, а той е другият футболист, който може да направи разликата със съперниковия отбор.

Вярно ли е, че Пакулт има проблеми и със спортния директор Алфред Хьортнагел?

Той има проблеми с всеки един човек от ръководството на Рапид, а дори и с феновете на отбора. Отново ще кажа, че той е много странен човек. Той обаче постига успехи с отбора. Хьортнагел е съвсем различен човек от Пакулт. През миналия сезон старши треньорът показа среден пръст на феновете на отбора. Това е нещо много сериозно за клуб с популярността на Рапид. Той беше пред уволнение, но едвам се спаси. Все пак Пакулт плати глоба от 10 хиляди евро. Той не е популярен и не е обичан и от феновете. Пакулт си запазва поста само, защото е успешен треньор.

Какво очакват в Рапид от мачовете с Берое?

В Рапид има много проблеми в началото на сезона и след мача със Судува те не пожелаха да коментират предстоящия мач с Берое. Проблемите за Рапид се струпват един след друг. Пакулт искаше да се отложи мача със Залцбург, който е заложен по програма на 1 август, но от федерацията отхвърлиха желанието на Рапид и двубоят ще се играе 48 часа по-малко преди реванша с Берое. В момента клубът е затрупан от проблеми и се мисли мач за мач.