Мениджърът на Глазгоу Рейнджърс Уолтър Смит заяви, че Зенит е спечелил заслужено Купата на УЕФА, след като тима от Санкт Петербург бе обвинен в уреждане на мачове.

„Не мога да кажа нищо около тези твърдения. Единственото нещо, което знам е, че имахме страхотна кампания през миналата година, а няма никакво съмнение, че по-добрият отбор спечели Купата на УЕФА”, сподели наставникът на Рейнджърс.

Преди дни испанската преса гръмна, че полицията разполага с телефонни записи на членове на престъпна групировка от Русия, в които става въпрос за уговорки за полуфинала и финала на турнира за Купата на УЕФА.

„Мисля че реферът се представи отлично, а Зенит беше невероятен през целия мач. Що се касае до Рейнджърс, мога само това да кажа едно нещо: ние бяхме победени онази вечер от много по-добър тим. Не смятам, че нещо бе съмнително, а ако е имало, не смятам, че то повлия на срещата”, добави Смит.

„Не се оплакваме от нищо във финала и не смятам, че е правилно да се поставя под въпрос представянето на Зенит. Става за добро заглавие на вестниците, но освен добрата игра на Зенит, нищо друго не повлия на мача”, завърши мениджърът.