По-малко от 60 секунди не достигнаха на абсолютния дебютант  Хетафе да хвърли бомбата, отстранявайки от турнира за Купата на УЕФА германския колос Байерн Мюнхен !

 

Двубоят на стадион „Алфонсо Перес” завърши при зрелишното 3:3 след продължения и благодарение на головете си на чужд терен възпитаниците на Отмар Хитцфелд си осигуриха място на полуфиналите в надпреварата, където ги очаква руският шампион Зенит.

 

Както е известно първият двубой в Германия отново завърши без победител - 1:1.

 

Двубоят започна кошмарно за домакините, който още в 5-ата минута на срещата останаха с човек по-малко на терена след пресиления червен картон за бранителя Де Ла Ред. Само няколко минути по-късно Михаел Лаудруп трябваше да понесе втори удар, след като нападателят Уче получи разстежение и трябваше да бъде заменен принудително.

 

Въпреки всичко това тимът на Хетафе бе този, който продължи да диктува темпото на терена, а тимът на гостите предпочиташе да контраатакува. Все пак логичното се случи минута преди края на първата част, когато румънецът Козмин Контра проби чудесно отдясно и със силен шут не остави шанс на Оливер Кан за 1:0.

 

 

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени и домакините продължиха да бъдат далеч по-активният тим, въпреки че бяха с човек по-малко. Влезлият като смяна през вторите 45 минути нападател Браулио имаше шанс да реши всичко, но след като преодоля стража на гостите се засуети и не успя да отправи удар към опразнената врата.

 

Минута преди края на редовните 90 минути, френският национал Франк Рибери върна надеждите на своите и вкара мача в продължение, отбелязвайки за 1:1. Нападателят се възползва отлично от пас на Лука Тони в наказателното поле и без забавяне стреля, за да върне интригата в срещата.

 

Домакините отговориха по уникален начин, реализирайки два бързи гола в първата и втората минута на първото продължение.

 

Кескеро отново даде преднина на Хетафе след невероятен удар от границата на наказателното поле. Още в следващата атака, асистиралият за втория гол Браулио сам записа името сред голмайсторите, реванширайки се за пропуските си през втората част.

 

Всичко в този сблъсък се реши в последните пет минути на продълженията. В герой за германците се превърна италианският национал Лука Тони, който реализира две попадения. В 115-ата минута Тони се възползва от груба грешка на вратаря на домакините, който се намеси неубедително и реализира деветото си попадение в турнира този сезон.

 

В последните секунди на двубоя отново той бе под светлините на прожекторите, когато се извиси в наказателното поле и с глава оформи крайното 3:3.