Английският Уигън Атлетик отпадна от Лига Европа, след като загуби последния си мач от груповата фаза на турнира. „Латикс“ паднаха с 1:2 като гост на Марибор и така останаха на последното място в група D на надпреварата. Именно Марибор зае второто място в крайното подреждане и е един от потенциалните съперници на българския шампион Лудогорец, който безпроблемно оглави своята група.

Гостите от Англия поведоха в резултата три минути преди края на първата част, когато бе точен Жорди Гомес, но точно тогава започнаха и истинските проблеми за тях. Още в следващата минута Уигън остана с човек по-малко на терена, след като Крис Маккан получи втори жълт картон и преждевременно трябваше да поеме към съблекалните. С нарушението си Маккан направи дузпа от която падна и изравнителният гол в срещата.

Деян Мезга пропусна при изстрела си от бялата точка, но при добавката, футболистът на домакините не сгреши. През второто полувреме Марибор тотално надигра своя противник и логично стигна до ново попадение на Желко Филипович, което в крайна сметка се оказа решаващо за изхода на мача. Голът падна в 58-ата минута.

15 минути преди края Алес Мартелей от домакините също получи втори жълт картон, но въпреки това англичаните не съумяха да стигнат до обрат.

В другия мач от групата руският Рубин записа нов успех, побеждавайки Зулте Варагем с 2:0 като гост. Точни за успеха на тима от Казан бяха Бебрас Начо от дузпа и Хосе Саломон Рондон в самия край на срещата.

Така Рубин оглави класирането с актив от 14 точки, втори се нареди съставът на Марибор със седем точки. Толкова събра и отборът на Зулте Варагем, но головата разлика им изигра лоша шега. Последен е съставът на Уигън с пет точки.