Европейската футболна централа ще започне разследване на инцидентите между фенове преди и по време на вчерашния мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига между Лацио и Динамо Букурещ (1:1) в Рим.

Петима румънци са пострадали при сблъсъците със запалянковци на домакините, един от които е в болница. Според медиите, румънците били провокирани от римляните, които издигнали расистки лозунги.

„Трябва да изчакаме докладите на съдията и на дежурния делегат преди да решим, дали да започнем дисциплинарно разследване. Ако инцидентите са станали извън стадиона, това ще бъде работа на полицията и властите в Италия. Ако обаче има расистки лозунги ние ще вземем нужните мерки, защото не толерираме подобни неща”, заяви говорителят на УЕФА.

По-рано този месец Европейската футболна централа заплаши клубовете с изхвърляне от турнирите и нареди на реферите да прекратяват двубоите незабавно, ако има расизъм или някакво насилие на терена или по трибуните.

„На всички ни е известно, че репутацията на феновете на Лацио се свързва с расизъм. Ние винаги сме имаме проблеми с тях”, каза още пресаташето на УЕФА.