Един от символите на Рома в последните години Даниеле де Роси няма да играе скоро в евротурнирите отново. Той ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия на УЕФА с три мача за червения си картон в мача с Порто от плейофите за място в Шампионската лига в края на август. 

Причината за тежката санкция е, че заради влизането му Макси Перейра от състава на "драконите" дори беше подложен на операция. Вината му се утежнява от факта, че е бил капитан на "вълците" във въпросния мач и затова с възпитателен ефект се наказва за три, а не два мача. 

С два двубоя беше наказан Емерсон Палмиери от "джалоросите" за подобно нарушение. Така двамата пропускат мачовете с Виктория Пилзен на 15 септември и Астра на 29 септември. Де Роси обаче няма да е в сметките и за домакинството на Аустрия Виена на 20 октомври. 

Така той ще може да се появи отново в евромач на Рома едва през ноември. Заради изцепката от този мач, наставникът на "вълците" Лучано Спалети свали за постоянно капитанската лента от ръката на халфа. Иначе винаги номер за тази чест едно е бил Франческо Тоти, но той от доста време е контузен.