Руският клуб Анжи Махачкала трябва да търси стадион в друг град, след като УЕФА не разреши домакинските им мачове в турнира Лига Европа да се играят на територията на автономната република Дагестан. Решението на Европейската централа е по съображения за сигурност.

След привличането на световни звезди като Роберто Карлош и Самуел Ето'о, както и на Гус Хидинк за треньор, Анжи завърши на 5-о място в руската Висша лига и ще играе в Лига Европа.

Решението на УЕФА обаче предизвика недоволството на дагестанците и критики от тяхна страна.

Анжи очаква съперника си във втория кръг на Лига Европа от двубоя между Флямуртари (Вльора, Албания) и Хонвед (Унгария).

Анжи е домакин на 19-и юли.

"Тези решения на изпълнителния комитет на УЕФА противоречат на ценностите, които налага самата УЕФА, пише в писмо до Мишел Платини генералният директор на Анжи Айваз Казиахмедов. Анжи е готов да осигури всички необходими документи, които трябва да бъдат предоставени от държавата, че сигурността на всички ще бъде гарантирана".

Въпреки това обаче ислямските безредици в Северен Кавказ принудиха целия отбор да се премести от Махачкала и да тренира в Москва. Като тимът лети до Дагестан единствено за мачовете. Иначе през май при престрелка е бил убит от един от лидерите на ислямските радикалисти Аслан Мамедов.