Германският Айнтрахт Франкфурт е сред няколкото футболни клуба, на които е наредено да затворят част от секторите на стадионите си в следващите домакински мачове от Лига Европа заради различни инциденти, обявиха от Европейската футболна централа.
 
От УЕФА заявиха, че секторите на Франкфурт, "където седят привържениците на домакините" трябва да бъдат затворени за следващия мач, тъй като феновете хвърляха фойерверки по време на двубоя срещу Антверп миналия месец.
 
Франкфурт също така беше глобен с 30 хиляди евро, докато Антверп беше глобен със същата сума и не може да продава билети на привържениците си за гостуването в следващия мач "заради запалени фойерверки, хвърляне на предмети, безредици и нанасяне на различни материални щети".
 
УЕФА също така нареди на Антверп "да се свърже с Айнтрахт Франкфурт в рамките на 30 дни за уреждане на щетите, причинени от неговите привърженици".
 
Един фен беше сериозно ранен от фойерверки, хвърлени от привърженик на Антверп, който според полицията във Франкфурт е идентифициран. Няколко стюарди също бяха ранени.
 
Нидерландският клуб Фейенорд беше глобен с общо 48 хиляди евро и не може да продава билети на феновете си за един мач като гост за запалени фойерверки и хвърляне на предмети по време на мача срещу Славия Прага. Фейенорд трябва да заплати и нанесените щети на Славия.
 
Легия Варшава и Брьондби също бяха санкционирани с частично затваряне на стадионите, а друг нидерландски клуб АЗ Алкмаар ще играе в следващото гостуване без своите фенове заради инциденти по време на последните си мачове.