Наставникът на Жилина Душан Радолски направи любопитен гаф на пресконференцията преди мача с Левски от първия кръг за Купата на УЕФА. Специалистът смята Димитър Бербатов за легенда на „сините”.

„Левски е велик отбор. Тук са играли футболисти като Георги Аспарухов и Димитър Бербатов, който сега е звезда в Англия”, обърка се Душан Радолски.

Треньорът призна, че държи водените от него отбори да играят стабилно в защита и е на мнение, че ако Жилина не допусне гол срещу Левски ще продължи напред.

„Резултатът е по-добър за Левски, защото ние трябва да вкараме гол, а и да не допуснем такъв в нашата врата. Нямаме проблеми в отбора, единствено Йеж ще пропусне срещата, заради червения картон, който получи”, сподели наставникът на Жилина.

„Очаква се аз да съм внесъл някаква промяна в отбора, но времето ще покаже, дали е така. Всички отбори, дори Реал и Челси предпочитат да имат здрава защита, за да не получат гол. Аз също мисля по този начин. Колкото до състава, първо ще го кажа на футболистите, а не тук пред медиите. Мачът е важен, ние очакваме да се представим много добре. Ако паднем, ще стиснем ръката на Левски и ще му пожелаем много успехи”, допълни на днешния си брифинг Душан Радолски.

Треньорът на Жилина призна, че познава името на чешкия рефер, но нищо повече: „Съдиите вече са на друго ниво. Наблюдават ги делегати на УЕФА, мачовете се дават по телевизията, все пак това е международен сблъсък”.

„Ние анализирахме подробно играта на Левски. Както вече казах, Левски е един голям отбор, който може да те изненада в течение на всеки мач”, завърши специалистът, който води Жилина от няколко дни.