Старши треньорът на Севиля Хуанде Рамос вписа името си в историята като първият наставник, спечелил Купата на УЕФА в две поредни години. Неговите възпитаници триумфираха след драматичен финал срещу Еспаньол и изпълнение на дузпи.

Според Рамос опитът на Севиля е помогнал много в решителните моменти, тъй като каталунският им съперник се е представил много силно, дори и с десет души на терена.

Старши треньорът на Еспаньол Ернесто Валверде пък призна, че е бил оптимист за дузпите: „Бяхме почти в рая, преди да рухнем,” промълви той.

Рамос от своя страна отчете, че неговият отбор е имал и повече късмет, за да спечели с дузпи. „Дузпите са лотария,” заяви 52-годишният специалист. „Под такова огромно напрежение всичко може да се случи, то налива олово в краката и изнервя всички. Ние имахме на своя страна опита от миналата година, затова бяхме по-силни. А и Палоп бе страхотен.”

Ламос не пропусна да похвали и съперника, който направи финала много по-труден от Севиля, за разлика от миналогодишното 4:0 срещу Мидълсбро. „Еспаньол успяваше да се върне в мача след всеки мач удар, те бяха невероятно труден опонент и заслужават признание. Севиля все пак бе по-силният отбор.”