Старши треньорът на ФК Сараево Драган Йович смята, че босненският отбор заслужено е отстранил Левски във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Възпитаниците на Йович победиха сините с 3:1 в реванша снощи и след поражението с 0:1 в първия мач продължават напред в надпреварата.

„Изключителна нощ. Беше много тежко. Трудно ми е да говоря, защото емоцията е голяма“, заяви веднага след края на двубоя Йович.

„Смятам, че бяхме по-добри и в двете срещи и заслужено продължаваме напред. Създадохме повече положения и реализацията ни беше на добро ниво“, допълни той. Според специалиста ФК Сараево рядко е допускал да бъде надигран от Левски.

„Левски успя да ни надиграе в две-или три ситуации, но като цяло в 180-те минути ние бяхме по-добри. Първият мач показа, че можем да бъдем равностойни и да се противопоставим успешно на Левски. Това се видя в реванша, в която достигнахме до победата и продължаваме напред“, каза той.

„На полувремето направихме някои корекции, след което вкарахме трети гол и за радост успяхме да задържим желания резултат“, допълни той.

Йович определи класиране на плейофите като основна цел за отбора с оглед на следващия съперник - Зета от Черна гора.

„Сега целта ни е класиране за плейофа. Срещу Зета сме фаворити. Ако играем така, както срещу Левски в реванша, не вярвам да имаме проблеми“, каза той.