Старши треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ заяви, че целта пред отбора е да се класира за фазата на елиминациите в Лига Европа.

„Лудогорец е отбор, който има опит в груповата фаза на Шампионската лига. Не можем да си мислим, че те идват разконцентрирани или неподготвени. Отбор с толкова европейски мачове със сигурност има представа как да се измъкне от всяка ситуация“, коментира Авджъ.

„Нашата цел е да преминем груповата фаза и да продължим напред. Предстои ни много труден мач срещу отбор с голям опит в европейските клубни турнири през последните шест години. Този отбор разполага с играчи с много висок технически капацитет. От Лудогорец играят много силно, притежават много бързи футболисти и осъществяват отлична транзиция. Много добре знаем, че трябва да контролираме топката“, добави треньорът на Истанбул.

„Съперникът играе много агресивен футбол и ние трябва да бъдем подготвени. Важно е да може да се отбраняваме стабилно, когато сме подложени на атаки от страна на съперника. Ние ще излезем на терена с единствената мисъл за победа. Ние ще се опитаме да контролираме мача от самото му начало. Имаме футболисти с достатъчно много опит, но отборът за първи път ще играе в групите на Лига Европа. Мисля, че реалистичната цел, която трябва да преследваме е да излезем от групите на турнира. Това е постижимо. След това ще видим какво ще стане“, каза още Истанбул Башакшехир.