Старши треньорът на германския Айнтрахт Франкфурт Ади Хютер заяви, че мечтата му е била да води отбора си на финал в европейски клубен турнир, но пък е доволен от играта и представянето на своите футболисти.

Германският отбор стигна до 1:1 на Стамфорд Бридж и заради повторението на същия резултат от първата среща, се стигна до дузпи, които те загубиха.

"На първо място искам да поздравя Челси за класирането им на финала. Неи сме разочаровани от това, че мечтата ни не се осъществи. Но всички в треньорския щаб сме горди от играта на отбора, от това как се представихме на Стамфорд Бридж. Накарахме хората да говорят за нас и мисля, че това е огромен успех.

"Нормално е в съблекалнята всички да са разочаровани, ние мечтаехме да стигнем до финал. Аз лично също. Но пак казвам, че поздравявам отбора с това, което достигнахме. Сега имаме два важни мача в първенството, затова трябва да забравим какво се случи днес, колкото се може по-бързо и да продължим със следващите цели".

В момента Айнтрахт е на 4-о място в германското първенство с 54 точки и ако го задържи, ще играе в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

"Разбира се, като треньор се опитвам да запазвам спокойствие. Старая се да не нервнича много. Това е необходимо на отбора, те трябва да ме виждат така. Да ви кажа, отпадаме, но изпитах истинско удоволствие от футбола, от играта ни изобщо в мача. Не мисля, че отстъпвахме на Челси. Дано този поход се повтори поне още един път, каза още Хютер, който дойде в Бундеслигата, след като спечели шампионската титла в Швейцария с Йънг Бойс./БТА