Старши треньорът на БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко не бе разочарован от играта на своя тим, въпреки загубата с 0:1 у дома от българския Литекс. Младият специалист изрази мнение, че все още нищо не е загубено, тъй като предстои реванш в Ловеч.

„Не мисля, че сме обречени. Играхме добре 90 минути, поставихме съперника под напрежение, пресирахме. Все още имаме да играем още един мач, в който да поправим нещата. Може би по този начин се върнаха дълговете ни от миналата година, когато имахме много късмет,” заяви Гончаренко.

Интересното е, че миналата година белоруският тим отстрани друг български отбор – Левски – и се класира за групите в Шампионската лига.

„Допуснахме един гол след много груба грешка, но ще направим всичко възможно, за да накараме Сергей Сосновски да забрави за нея,” продължи Гончаренко. „80% от играчите ми играха предпазливо, и само 20% не се страхуваха. Да, правят се грешки, но само с тях могат да се постигат и добри резултати.”

„Все още не сме загубили своите шансове, не се чувстваме обречени. Много често сблъсъци като този се решават от онзи, който първи вкара гол. Но при настоящата ситуация, смятам, че върху нашия съперник ще има по-голямо напрежение, повече очаквания, и ние ще се опитаме да извлечем полза от това. Като цяло, очакват ни още едни 90 минути, в които да поправим стореното днес,” завърши Виктор Гончаренко.