Представителите на Трабзонспор бяха много щастливи от жребия в Лига Европа, който им изпрати Ювентус за съперник в 1/16-финалите.

Италианският гранд, който отпадна от Шампионската лига с поражение от Галатасарай (0:1) в Турция, ще бъде домакин на 20 февруари, а седмица по-късно отново ще пътува до Балканския полуостров.

„Нас не ни е страх от Ювентус“, заяви помощник-треньорът в Трабзонспор Хами Мандъралъ. „Ще е много приятно да играем с тях. Напоследък тимът записва добри резултати, а сега ще играе с един от гигантите от Шампионската лига.“

„Ще се получи хубав мач. В състава си разполагаме с турски национали, така и със състезатели, които имат много опит в евротурнирите. Ще се постараем да направим най-доброто с оглед нашия капацитет.“

„Не е важно дали ще бъдеш домакин или гост в първия мач – това е футбол и няма как да печелиш, ако не играеш и на чужд, и на собствен терен. Без значение кой е опонентът ни, ще се опитаме да играем нашата игра. Да елиминираме Ювентус ще бъде съвсем друго нещо. Ще се постараем Трабзонспор да се гордее с участието си в Лига Европа“, допълни Мандъралъ.