Литекс ще играе срещу най-успешния малтийски клуб Слиема Уондърърс в първия предварителен кръг на турнира за купата на УЕФА.

В последното първенство отборът на Слиема завърши на второ място, като бе изпреварен от първенеца Марсашлок. 26 титли на Малта има съперникът на „оранжевите”, 19 пъти е печелил купата на страната, два пъти суперкупата, а във витрината му има множество трофеи, които са били завоювани през годините.

В момента треньор на тима е един от най-ценените местни специалисти- Рей "Зазу" Фаруджа, а президент на клуба е Роберт Ариго.

През миналата година в Слиема игра бившият полузащитник на ЦСКА Стефан Джилио, както и нападателят Чъкс Нвоко, също минал през „Борисовата градина”.

Най-сериозният футболист пази вратата на Слиема. Това е нигериецът Мърфи Аканджи, който е втори вратар на националния отбор на своята страна. В състава има още петима чужденци.

В първенството на Малта всички мачове се играят само на четири стадиона, но всички срещи на международно ниво се играят на националния стадион „Та'Али”.