Евентуалният съперник на Черно море ПСВ Айндховен е един от трите холандски отбора, печелили Купата на Европейските Шампиони. Това става през 1988 година, когато ПСВ побеждава на финала френския Бастия с 3:0 Клубът е печелил и Купата на УЕФА през 1998 година.

Активът на клуба на домашната сцена е повече от внушителен – 20 шампионски титли, 8 пъти е триумфирал за Купата на Холандия и 7 пъти е печелил Суперкупата.

Клубът започва съществуването си като спонсориран от компанията „Филипс” спортен клуб за нейните служители. Основан е на 31 август 1913 в чест на стогодишнината от победа над французите в Наполеоновите войни. ПСВ се е развива като изцяло професионален футболен клуб. Домакини са на „Филипс Стейдиъм” в Айндховен с капацитет от 35000 места. На този стадион са изиграни много мачове за европейската купа, а през 2000 година е един от стадионите на Евро 2000, проведено в Холандия и Белгия. Изграден е по същото време, когато е основан клубът, въпреки че неговият текущ капацитет е постигнат благодарение на предприетите модернизации през годините.

ПСВ обира много отличия на футболната арена и е оценен като клуба в който много добри футболисти като Рууд Гулит, Матея Кежман, Ромарио, Роналдо, Люк Нилис, Филип Коко, Парк Джи-Сунг, Яп Стам, Рууд ван Нистелрой, Лий Йонг-Пьо, Марк ван Бомел, Джеферсън Фарфан, Арен Робен, Йохан Фогел и Роналд Ватерюс развиват таланта си. Клубният престиж е изграден от футболисти като Вили ван Кьолен, Ян ван Беверен, Ян Портвлейт, братята Ван де Керхоф които също играят в холандския национален отбор и Хууб Стевенс през 70-те години, когато клубът печели Купата на УЕФА през 1978, побеждавайки Бастия с 3:0 на финала. През 1988, отборът на ПСВ, воден от Гуус Хидинк и с такива футболисти като Роналд Куман, Ерик Геретс, Сьорен Лерби и Вим Кифт, печели европейската купа за първи и засега единствен път в история си, побеждавайки Бенфика с дузпи. След победата за Купата на Европа, ПСВ играе с носителя на Копа Либертадорес Клуб Насионал де Футбол от Монтевидео. След равен резултат 2:2, Насионал побеждава ПСВ с дузпи и печели своята 3-та Световна клубна титла. Гуус Хидинк нарича още този мач един от най-тежките поражения в неговата кариера.

В последния сезон ПСВ завърши на незавидното за отбора четвърто място, заради което ще участва в Лига Европа. „Филипсите” участваха и в Шампионската лига, където останаха последни в група D с три точки.

В сегашния състав на холандците личат имената на шведския вратар Андреас Исаксон, холандския защитник Ян Кромкамп, сърбите Слободан Райкович и Данко Лазович, капитана Тими Симонс, котдивоареца Аруна Коне, Ибрахим Афелай и Джеферсън Фарфан. Старши треньор е Фред Рутен, който до скоро бе наставник на немския Шалке.