Отборът на Дери Сити се намира в Северна Ирландия, в едноименния град и е единственият клуб от Северна Ирландия, който играе във Висшата лига на Ейре. Стадионът на Дери Сити се казва „Брандиуел” и е с капацитет 7700 места, като близо 5000 от тях са за правостоящи.

Клубът е създаден през 1928 година, и е единственият в страната, печелил требъл, през сезон 1988/89. Тимът печели титлата във Висшата лига през 1996/97, а три пъти остава със сребърните медали. През 2000 година Дери Сити бе на прага на фалит, но успя да се спаси и изигра контроли с ред грандове, като Ман Юнайтед, Реал Мадрид, Барселона и Селтик, за да събере пари. През 2003 година отборът бе на път да изпадне от елита, но спечели баража за оставане.

Дери Сити има лиценз от УЕФА за евротурнирите от 2004 година, и оттогава подобрява представянето си. Две години по-късно тимът намери място в Купата на УЕФА и дори стигна до първи същински кръг, където отпадна от ПСЖ. През сезон 2007/08 тимът игра в Шампионската лига. Въпреки че завърши последния сезон една на седмо място, Дери спечели Купата на Лигата, благодарение на което отново влезе в Европа.

Екипите на Дери Сити са на червени и бели райета, а резервните – на сини и бели линии. Мениджър на тима е Стивън Кени. Съставът е изграден изцяло от футболисти от Острова – от Северна Ирландия, Ейре и Шотландия.

Първенството на Ирландия се играе в момента, като след 19 мача са на четвърта позиция с 34 точки в актива си. Тимът има 10 победи, четири равенства и пет загуби. Шампионатът в Ейре приключва през ноември.

Съставът на Дери Сити в първия мач срещу Сконто (1:1): Доърти, О`Брайън, Дилейни, Хътън, Грей, МакГлин, Мартин, Молой, Хигинс, Фарън, МакМанъс;