Отборът на Тотнъм Хотспър оглави класирането в група J на Лига Европа след победа над Андерлехт в мач от четвъртия кръг на надпреварата. Лондончани се наложиха с 2:1 в английската столица, а головете за победителите бяха дело на Хари Кейн и Муса Дембеле. За гостите от Андерлехт се разписа Имох Езекиел.

Хари Кейн, който напоследък се намира в отлична форма, откри резултата за „шпорите“ след 28 минути игра. През втората част Бен Дейвис пропусна страхотна възможност да удвои преднината на домакините, след като ударът му спря в гредата.

Гостите от Андерлехт съумяха да изравнят в 71-ата минута чрез нигерийската си звезда Имох Езекиел, а след попадението му, белгийците пропиляха няколко отлични шанса за пълен обрат.

Все пак тимът на мениджъра Маурисио Почетино показа характер и стигна до крайния успех. Четири минути преди последния съдийски сигнал Муса Дембеле вкара страхотен гол, с който осигури победата за своите. Той се разписа с изключително прецизен удар в горния десен ъгъл на вратата.

В първия мач от групата по-рано днес, Карабах направи равен с френския Монако и допълнително завърза борбата в групата.

Реално и четирите тима имат своя шанс да се класират в следващата фаза, а следващите два кръга ще бъдат от изключително значение. Тотнъм е лидер във временното класиране със седем точки, Монако е втори с точка по-малко, а Андерлехт и Карабах имат по 4.