Отборът на Тотнъм продължи наказателната си акция на Балканския полуостров, след като отстрани и тима от Северна Македония Шкендия в квалификациите за групите в Лига Европа.

В предишната фаза лондончани се справиха с пловдивския Локомотив на "Лаута". Тази вечер воденият от мениджъра Жозе Моуриньо тим надви Шкендия с 3:1 на стадион "Тодор Проески" в Скопие в двубой от третия квалификационен кръг.

Гостите стигнаха до гол още в четвъртата минута, като негов автор стана Ерик Ламела. След попадението тимът от Тетово се прибра в защита и не позволяваше на англичаните да създават положения, като играта се водеше предимно в средата на терена. Резултатът се запази до почивката, а през вторите 45 минути играта се отвори.

Само десет минути след почивката Шкендия стигна до изравняване на резултата чрез Валмир Нафиу.

Това принуди мениджъра на "шпорите" Жозе Моуриньо да пусне в игра звездата си Хари Кейн и Лукас Моура. Тотнъм заигра по-офанзивно и логично стигна до попадение чрез Хюн-Мин Сон в 70-ата минута. Десет минути преди края Кейн оформи крайното 3:1 след центриране на Сон в наказателото поле.

Следващият съперник на "шпорите" ще бъде Макаби Хайфа, който отстрани руския Ростов.