Титулярният вратар на Калмар Петер Васто попадна в групата от 19 футболисти за реванша срещу Левски от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят е на 5 август (четвъртък) от 20,45 часа на стадион "Георги Аспарухов", след като първата среща завърши 1:1.

Шведският тим пристига днес следобед в София и довечера ще тренира на официалния терен на базата на "Герена".

Васто, който пропусна загубата с 1:3 от Гьотеборг за първенство в неделя заради травма в бедрото, вчера премина изследване с ултразвук, резултатите от което са обнадеждаващи.

"Очаквам да мога да тренирам на пълни обороти днес и да играя в четвъртък. Възстановяването ми върви в правилната посока. С всеки изминал ден се чувствам все по-добре", коментира 34-годишният Васто, цитиран от БТА.

Старши треньорът Нане Бергстранд селекционира всичките си налични 18 футболисти от първия отбор, които нямат здравословни проблеми. 18-годишният Лудвиг Йоман от дублиращия състав допълни групата за гостуването в София.

Бергстранд със сигурност няма да може да разчита на резервния вратар Етрит Бериша, Емин Нури, Паул Араджури и Даниел Собраленсе, които се възстановяват от контузии.