Шотландският гранд Селтик претърпя тежко поражение в Санкт Петербург, където загуби с 0:3 от местния Зенит и така отпадна от 1/16-финалите на Лига Европа.

Възпитаниците на мениджъра Брендън Роджърс не успяха да опазят крехката си преднина от първия мач, който спечелиха с 1:0. „Детелините“ бяха далеч от най-добрата си форма, а 0:3 бе най-малкото, с което шотландците се отърваха. 

Бившият защитник на Челси Бранислав Иванович вкара един от запазените си голове. Още в 8-ата минута сърбинът се извиси в наказателното поле на госитите след центриране от корнер и с глава заби коженото кълбо в мрежата. 

Не бе изминал и половин час, когато домакините удариха за втори път. Този път огромна вина за попадението на Зенит имаше вратарят на Селтик Дорус де Врайс, който бе преодолян след далечен и мощен шут на Кузяйев. 

В 61-ата минута на срещата Александър Кокорин реши всичко в спора между двата тима, правейки резултата класически. Бранислав Иванович овладя една топка в наказателното поле, пробва изстрел по диагонала, но весто това топката се озова на пътя на Кокорин, който от близко разстояние на далечната греда се разпиза за 3:0. Т

ака шотландците приключиха с тазгодишното си участие в Европа, докато Зенит ще очаква жребия за следващия етап в петък. Тегленето на двойките за 1/4-финалите започва в 14 часа българско време в Нион.