Отборът на Мартин Петров и Валери Божинов Манчестър Сити продължи напред в турнира за Купата на УЕФА. „Гражданите” елиминираха след изпълнение на дузпи състава Мидтиланд.

Сити загуби първата среща у дома и беше на секунди от отпадане. В последната минута датчаните си вкараха автогол чрез Даниел Калиф, който отклони с глава центриране на Майкъл Бол от ляво.

В продълженията двата отбора не успяха да променят резултата - 1:0 за Манчестър Сити, въпреки че английският тим доминираше. Стивън Айлънд пропиля отлична възможност, след като стреля край целта с глава отблизо, а малко преди края на първите допълнителни 15 минути резервата Даниел Стъридж нацели напречната греда с удар по диагонала от 15 метра.

При дузпите „небесносините” успяха да спечелят след великолепни изяви на Джо Харт. Английският национал извади два изстрела на футболисти от Мидтиланд.

Българският национал Мартин Петров успя хладнокръвно да отбележи в мрежата на домакините.

Победната дузпа в двубоя вкара хърватинът Ведран Чорлука. С този успех тимът на Марк Хюз се класира за първия кръг от същинската фаза на надпреварата. Сити е поставен за утрешния жребий.