В последните години Лига Европа определено бе подценяван турнир и доста хора не обръщаха внимание на мачовете в надпреварата. В голяма степен причина затова бе липсата на сериозни имена сред участниците.

Това обаче е минало! През този сезон в Лига Европа участват големи европейски колоси, а предстоящите тази вечер първи мачове от осминафиналната фаза най-вероятно ще ни накарат да се вълнуваме дори повече отколкото в реваншите в Шампионската лига във вторник и сряда.

И това няма да е никаква изненада, защото програмата предлага осем страхотни сблъсъци.

Безспорно големият бисер на вечерта ще бъде голямата английска класика между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, които ще се изправят за първи път един срещу друг в европейските клубни турнири.

За двата клуба Лига Европа се явява спасителен пристан през този сезон, тъй като именно през този турнир минават надеждите за трофей, а освен това оттук изглежда и по-големият шанс на двата тима да стигнат до квота за Шампионска лига.

Това обаче далеч не е единственият супер сблъсък. Борусия Дортмунд приема Тотнъм в двубой, противопоставящ Германия и Англия чрез два от отборите в най-добра форма в европейския футбол.

В Билбао пък ще има испанско дерби между Атлетик и Валенсия. Виляреал пък приема Байер Леверкузен в друг интересен мач.

Ето и всички мачове:

От 20 часа:
Базел - Севиля
Дортмунд - Тотнъм
Фенербахче - Брага
Шахтьор - Андерлехт

От 22.05 часа:
Атлетик Билбао - Валенсия
Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Спарта Прага - Лацио
Виляреал - Байер Леверкузен