Воденият от Стойчо Младенов отбор на Кайсар (Къзълорда, Казахстан) ще има тежко изпитание във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Младенов и българският му екип ще приемат кипърския гранд АПОЕЛ (Никозия, Кипър). Срещата ще се играе на 17-и август.

Слован (Братислава, Словакия), където играе Васил Божиков, имаше нещастието да отпадне от Шампионската лига заради положителни проби за коронавирус при визитата си във Фарьорските острови. Сега в Лига Европа те отново ще имат пътуване на Север, след като жребият им отреди визита на КуПС Куопио в шампионския поток.

Ангел Лясков, който премина в Олимпия (Любляна, Словения), ще има домакински мач. Тимът приема босненския Зрински Мостар с реален шанс да продължи по-нататък и с това се изчерпва българското участие в Лига Европа.

Седемкратният европейски шампион Милан (Италия) ще зарадва почитателите на футбола в Република Ирландия, тъй като ще гостува на Шамрок Роувърс. Единственият мач в това противоборство ще се играе на 17-и септември на клубния стадион, който побира 8000 човека. За Милан този мач е завръщане на Зеления остров след 45 години, когато правят 0:0 с Атлон Таун. Срещата-реванш на Сан Сиро обаче е спечелена от росонерите с 3:0.

Милан не е играл в Шампионската лига от 2014-а година насам и се връща в Лига Европа след един сезон пауза. Тогава Милан и УЕФА подписаха споразумение за едногодишно наказание на тима от Милано заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей.

Партизан (Белград) ще гостува на Сфънтул Георге (Молдова), а Арис (Солун) приема украинските дебютанти Колос Коваливка. Глазгоу Рейнджърс (Шотландия) ще има екзотично пътуване до Гибралтар за мач с Линкълн Ред импс.