Часове преди мача между Левски и Ред Бул Залцбург, старши треньорът на австрийците Хууб Стевенс се съгласи да коментира предстоящия двубой специално за Гонг.

Опитният специалист, който в своята богата кариера е водил отбори като Шалке, Херта, Хамбургер и ПСВ Айдховен, смята, че Левски е добър отбор и треньорската смяна единствено може да се отрази положително на „сините”. Стевенс показа, че е гледал мачове на днешния си съперник, като сподели, че българските шампиони играят основно през центъра на терена.

Хер Стевенс, какво е мнението ви за отбора на Левски, който вече 7 мача няма победа?

Левски е технически добър отбор, който опитва да играе много през средата на терена. Показват добър футбол, а освен това имат наистина добри играчи. Ще трябва да играем много силно, за да победим. Със сигурност няма да ни е лесно.

Левски е с нов треньор – спортният директор Георги Иванов. Как може това да повлияе на мача?

Да, разбрах за това, но не мога да кажа нищо повече. Все пак винаги се получава така, че при треньорска смяна това има добро влияние върху отбора.

Преди 2 години като треньор на Хамбургер играхте срещу друг български отбор – Литекс. Какво си спомняте от онези мачове?

Да, спомням си, тогава бях треньор на Хамбургер. Те (Литекс) наистина играха добър футбол. Не подценявам никой, напротив, мисля, че Левски също е добър отбор, иначе нямаше да е в Лига Европа.