Треньорът на Ред Бул Залцбург Хууб Стевенс е изправен пред кадрови проблеми преди гостуването на Левски за мач от четвъртия кръг в Група G на Лига Европа.

 

Ибрахим Секагя получи контузия на глезена на тренировката във вторник и напусна преждевременно заниманието. Сомен Чой страда от простудно заболяване, Александър Циклер и Кристоф Лайтгеб имат мускулни проблеми, а Душан Швенто е с оток на ходилото.

 

„В момента имаме много проблеми”, заяви Хууб Стевенс и добави, че петима от титулярите са под въпрос.

 

Едва в сряда сутринта холандският специалист ще определи групата от играчи, които ще пътуват за София. Стевенс вече помоли старши треньора на юношеския тим Нико Ковач да направи така, че Джорджо Ракич да не играе през целия мач с Адмира тази вечер.

 

Австрийците определят мача с Левски като много важен за тях и ще търсят на всяка цена победата, защото победа и ако Виляреал не спечели срещу Лацио, то Ред Бул Залцбург ще се класира предсрочно за фазата на елиминациите

 

Това може да стане и, ако Ред Бул вземе дори само една точка в София, а Лацио победи Виляреал.

 

„Сметки не си правим, а целта ни е да постигнем положителен резултат в София. Може би и равен ще ни стигне, за да продължим напред”, каза в заключение Хууб Стевенс.