„Ще дадем всичко от себе си, да играем по най-добрия начин и да се представим възможно най-добре срещу Виляреал. Ще е определено огромна сензация ако ги отстраним”, заяви за Гонг наставникът на Астана Станимир Стоилов. Той коментира представянето на тима му в Европа, както и очакванията си за двубоя в предверието на груповата фаза на турнира Лига Европа срещу „жълтата подводница”.

„Няма как да сравняваме клубовете и футболистите, ще направим всичко по силите си да извървим голямата крачка. Във футбола всичко се случва, виждали сме да отпадат фаворити. Мисля, че ще се класира отборът, който изиграе по-добре двата мача”, допълни бившият наставник на Левски.

„Очаквам нашия отбор да се представи над възможностите си, за нас е ясно, че Виляреал е фаворит. За жалост ни се падна преди влизане в групите тим като испанския. До този момент кампанията беше повече от отлична. Отборът постигна неща, които преди години не са били постигани, не са имали преминаване на кръг, за голове не говорим”, каза още Мъри.

„Реално очаквах да преминем първия кръг, това не се беше случвало на настоящият ми клуб. След това отстранихме отбори като Апоел и АИК, което е едно добро постижение. И всичко това се случи, когато трансферния прозорец беше затворен и нямаше как да привлечем нови футболисти. Още повече аз и екипът ми дойдохме няколко дни преди евромачовете. Подобрихме организацията в играта и нещата започнаха да се получават. Феновете тук приеха нормално успехите. Всички хора се радват на успехите на всички казахстански отбори”, разкри как се е случила европриказката за казахстанския тим Станимир Стоилов.

Той отново намекна, че обича да играе в турнирите на Стария континент: „Имам достатъчно опит в европейските мачове, имам над 50 мача в евротурнирите. Аз винаги съм обичал да играя в Европа защото таме се вижда на какво ниво си като отбор, като тактика, като дисциплина. Това е поредно предизвикателство, с наличните футболисти ще видим как ще се справим, искам да направя отбор, който да се бори за титлата. Винаги има големи очаквания, предизвикателство е да се работи, свикнал съм да работя под напрежение!”

„Казахстанският футбол търси мястото си в Европа. Тази държава след няколко години ще е на едно добро европейско ниво. Всичко зависи и от хората, които работят в страната”, завърши Мъри.