Спортинг Лисабон постигна трудна победа с 3:0 срещу Евертън в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа и по този начин португалският отбор продължава напред в турнира с общ резултат 4:2.

Мачът започна силно за домакините, които можеха да поведат в резултата още в 17-та минута, когато Мутиньо стреля отдалеч, но топката срещна гредата.

Домакините поведоха в 64-та минута, когато Салейро изведе Велосо сам срещу Хауърд и звездата на Спортинг разстреля американския страж за 1:0.

Футболистите на Спортинг удвоиха своята преднина в 76-та минута, когато Педро Мендеш стреля от границата на наказателното поле на Евертън и прати топката в десния ъгъл на безпомощния Хауърд.

Крайният резултат в срещата бе оформен в даденото от съдията продължение, когато Яник Джало подаде към Матиас Фернандес, който направи за смях Ягиелка и Хауърд и на празна врата бе точен за 3:0.

На осминафиналата фаза съперник на Спортинг Лисабон ще бъде отборът на Атлетико Мадрид.

Залцбург не успя да победи Стандарт и двата отбора завършиха 0:0. По този начин белгийският отбор се класира за осминафиналите с общ резултат 2:3.

Съперник на Стандарт Лиеж в следващата фаза ще бъде Панатинайкос.