Броени дни преди финала в турнира за Купата на УЕФА между Зенит и Рейнджърс, в Русия вече се притесняват, че спекулацията с цените не само на билетите, но и на самолетните превози е скочила драстично. Ръководството на клуба вече се обърна с молба към Министерството на транспорта, което да вземе мерки относно космическите суми, които искат превозвачите за чартърните линии.

Авиокомпаниите изведнъж драстично покачиха цените и вместо 500 евро, билетът до Манчестър и обратно ще струва на обикновения фен по 1250 евро. Цените на самите пропуски за финала пък вече се котират по около 5000 паунда.

Въпреки че Великобритания реши да не премахва визите за феновете на Зенит, британският визов център в Санкт Петербург ще подпомогне руските привърженици, които са решили да пътуват за финала. Центърът е удължил срока за подаване на заявки, но все пак няма да олекоти процедурата според която трябва да попълнят всички биометрични данни.

Желаещите да посетят Манчестър по време на мача между Глазгоу Рейнджърс и Зенит могат да подадат документи и във визовия център в Москва, който също приема заявки, заради невъзможността на този в Санкт Петербург да се справи с всички постъпили документи.

Междувременно стана ясно, че феновете на Зенит вече са подготвили голяма част от плакатите, барабаните и мегафоните, които ще използват, за да подкрепят любимия си отбор по време на финала.

Службата по безопасност на стадиона на Манчестър Сити разкри, че засега няма ограничение в размера на транспарантите, но ще бъде контролирано тяхното съдържание, както и дали отговарят на стандартите за безопасност.