Спарта Прага изхвърли Галатасарай от Лига Европа, след като го победи с 4:1 като домакин в Чехия в реванша от плейофния кръг в елиминационната фаза в Лига Европа. По този начин Спарта направи  обрат, след като претърпя поражение с 2:3 в първия двубой между двата отбора на „Рамс Парк“ в Истанбул. Така чешкият тим се класира към фазата на 1/8-финалите с общ резултат от 6:4.
 
Анхело Пресиадо даде аванс на Спарта в 8-ата минута, но Галатасарай бързо успя да още в 16-ата минута, когато Абдюлкерим Бардакджъ порази вратата на домакините. В самия край на първото полувреме Спарта пропиля златна възможност да излезе отново напред в резултата, след като Ян Кухта пропусна дузпа.
 
Галатасарай остана с човек по-малко на терена в 70-ата минута, когато Каан Айхан бе изгонен с директен червен картон. Това като че ли даде криле на домакините, които поведоха с гол на албанеца Индрит Тучи. Лукас Хараслин (80) и Ян Кухта дълбоко в добавеното време донесоха гръмката победа, която класира напред Спарта в Лига Европа за Спарта.