Екзекуторът на българския ЦСКА – Тулуза направи нова грешна стъпка в турнира за Купата на УЕФА, губейки с 2:3 като домакин от тима на Спарта Прага. Възпитаниците на треньора Ели Боп поведоха в резултата още в 14-ата минута чрез голмайстора си Йохан Елмандер. Шведът бе точен от около 11 метра след чудесно центриране отдясно на Пауло Сезар.

Въпреки лекия превес за домакините в началните минути, Спарта успя да изравни играта и до края на първата част пропусна няколко изгодни положения за гол. Капитанът на домакините Диуз също имаше добра възможност, но стреля в аут.

В 67-ата минута гостите стигнаха до изравнително попадение дело на Карол Кисел. Халфът се възползва по отличен начин след грешка в отбраната на Тулуза и успя да възстанови статуквото на терена.

Окрилени от гола Спарта стигна до второ попадение още в следващата си атака. Този път точен бе влезлият като смяна Либор Дошек, а асистенция направи голмайстора Кисел. Домакините все пак успяха да се върнат в мача, когато Мансаре от малък ъгъл отново изравни резултата в 80-ата минута.

Спарта нанесе решителния си удар две минути преди края с нов гол на Кисел. Така Тулуза записа втора поредна загуба в групите на УЕФА и зае последното място в група E.

По рано Спартак Москва се наложи с 2:1 над Байер Леверкузен.

Класиране в група Е:

1. Цюрих – 3 точки

2. Спартак Москва - 3

3. Спарта -3

4. Леверкузен - 3

5. Тулуза - 0