Олимпик Марсилия не успя да победи словенския Домжале в първия плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа. Френският тим стигна само до равенство 1:1, след като дори изостваше в резултата до 63-ата минута.

Амедей Ветрих откри за Домжале още в 12-ата минута на срещата. Иван Фирер успя по брилянтен начин да организира атаката и да центрира към Ветрих, който без проблем преодоля вратаря Стин Манданда, изпращайки топката в долния десен ъгъл.

До края на първото полувреме гостите на няколко пъти можеха да изравнят резултата. В 36-ата минута Флориан Тувин стреля от ръба на наказателното поле, но Деян Милич внимаваше и отрази удара му. В 43-ата пък Валере Жермен успя да засече центриране, но не отигра прецизно и изпрати топката право в ръцете на стража на Домжале.

В началото на втората част Иван Фирер и Ян Репас пропиляха добри положения да удвоят. Пропуските на домакините им костваха изравнително попадение в 63-ата минута, което успя да реализира Морган Сансон . Флориан Тувин сложи топката на крака на Сансон, който мушна топката в долния ляв ъгъл на Милич.

В 75-ата Миха Блажич пропиля страхотен шанс отново да изкара Домжале напред в резултата. След центриране в наказателното поле Блажич надскочи всички и засече с глава, но не успя да насочи добре и прати топката високо над напречната греда. Това бе и последното по-интересно положение в срещата.

При това положение битката за място в групите на Лига Европа ще продължи и в реванша след седмица на "Стад Велодром".