Марибор продължава пътя си към групите на Лига Европа. След като във втория квалификационен кръг словенците отстраниха драматично Левски, сега те сториха това и с Абърдийн.

След 1:1 в Шотландия, на реванша на стадион "Людски врът" домакините победиха с 1:0 и така стигнаха до плейофите на надпреварата.

Съдията на двубоя бе българинът Никола Попов, който в 25-ата минута отсъди дузпа в полза на Абърдийн. Адам Рууни обаче пропусна от бялата точка.

Голямата грешка на мениджъра на гостите МакИнис се оказа вкарването в игра на Джейдън Стокли в 51-ата минута. Само за 10 минути на терена Стокли си изкара два жълти картона и така остави съотборниците си с човек по-малко, което пък сведе максимално надеждите на Абърдийн за отбелязване на гол.

Футболист на шотландците реализира, но в собствената си врата. Това направи Греъм Шийни в добавеното време, с което сложи точка на спора.

Другите два отбора, отстранили български съперници, напуснаха турнира. ХИК Хелзинки, който сложи край на участието на Берое, бе повален от шведския Гьотеборг след 0:2 във Финландия, въпреки че в първия двубой ХИК победи с 2:1 като гост.

Заглембе, минал през Славия в първия кръг, сложи край на участието си след 1:1 като гост на датския Сондерийске и 2:3 общ резултат.