След голова драма Валенсия успя да се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. „Прилепите” успяха да удържат равенство 4:4 при гостуването си на Вердер Бремен и с общ резултат 5:5 и повече голове на чужд терен испанския отбор се класира за следващата фаза на турнира.

Мачът бе истински спектакъл, а също така бе изпъстрен с много нерви от страна и на двата отбора.

Гостите поведоха още във 2—та минута, когато Давид Силва подаде към Давид Вия и той простреля Вийзе.

Валенсия удвои своята преднина в 15-та минута, когато Силва направи своята втора асистенция, след като подаде към Хуан Мата и той се възползва от грешка в защитата на Вердер и прати топката за втори път в мрежата на домакините.

Вердер бързо успя да се върне в мача, след като в 26-та минута Писаро подаде към Уго Алмейда, който не сбърка за 1:2.

Валенсия отново взе аванс от два гола в 45-та минута, когато Давид Силва направи за смях отбраната на Вердер, след което направи своята трета асистенция в мача подавайки на Вия, който отбеляза своя втори гол пращайки топката за трети път във вратата на Вийзе.

Вердер получи право да изпълни дузпа в 56-та минута, когато Жорди Алба фаулира Марин в наказателното поле на Валенсия. Наказателният удар бе реализиран от Торстен Фрингс.

Домакините успяха да изравнят резултата в 62-та минута след чудесно изпълнение на Марин, който направи безпомощен Сесар Санчес.

Валенсия обаче отново излезе напред в резултата само четири минути по-късно, когато в 66-та минута след перфектна контраатака Давид Вия оформи своя хеттрик за 3:4.

Вердер обаче отново успя да изравни резултата в 84-та минута, когато Пасанен центрира в наказателното поле на Валенсия, след което Писаро засече топката с глава и я прати под напречната греда за крайното 4:4.

Стандарт Лиеж отново победи Панатинайкос, но този път само с 1:0 и по този начин белгийците продължават за четвъртфиналите на Лига Европа с общ резултат 4:1.

Единственото попадение в срещата отбеляза Мбокани в края на първото полувреме.