В първия полуфинален мач за Купата на УЕФА, който се игра на стадион „Айброкс” Рейнджърс и Фиорентина изиграха скучни 90 минути с много малко голови положения.

Гостите започнаха по-силно срещата и още в 9-та минута Йиргенсен стреля опасно, но топката мина встрани от вратата на домакините.

Три минути по-късно Муту отправи хубав удар по посока на вратата на Рейнджърс, но Александър се намеси чудесно и улови топката

До края на първото полувреме домакините имаха възможност да отбележат гол чрез Уитъкър, но той пропусна, докато за „виолетовите” Йоргенсен и Кузманович отправиха удари по посока на вратата на Александър, но той отрази и двата.

През второто полувреме скуката на стадион „Айброкс” бе още по-сериозна. Домакините започнаха с два удара на Начо Ново, но той така и не успя да намери очертанията на вратата на Себастиан Фрей. Дейвис също се опита да вкара гол в мрежата на френския страж, но ударът му излезе в аут.

В 76-та минута бе най-опасното положение за отбора на Фиорентина през второто полувреме, когато Муту стреляот пряк свободен удар, но Александър улови топката.

Три минути по-късно Дейли отправи поредния удар по посока на вратата на Фрей, но топката излезе в аут.

В крайна сметка двата отбора не успяха да си отбележат гол и всичко ще се реши на реванша във Флоренция.

Реваншът е след една седмица на стадион „Артемио Франки”.