Сръбската полиция спря около 300 запалянковци на Партизан, тръгнали за Милано, където в четвъртък тимът на Иван Иванов гостува на Интер в среща от Лига Европа.

Масирани полицейски силиса блокирали в Белград пътя на феновете от групировката „Забранени“ и са им забранили да пътуват за Италия, въпреки че те са имали закупени билети за мача и редовни пътни документи за 4-те автобуса, които са ги превозвали.

По първоначална информация, униформените е трябвало само да ескортират привържениците на Партизан до границата, откъдето те да продължат пътя си към Италия, но в крайна сметка са ги свалили в Белград и не са им позволили да излязат от града.

Скандалът е имал и продължение. След като окончателно се е разбрало, че няма да пътуват, феновете са поискали от собствениците на автобусите да им върнат поне част от платените за превоза 12 000 евро, но те са отказали, заради което настъпил конфликт. В крайна сметка са били арестувани 15 запалянковци на Партизан, сред които и лидерът на „Забранени“ Ален Костич.