Албанският Шкендербеу постигна изненадваща победа над португалския гранд Спортинг Лисабон в мач от груповата фаза на Лига Европа. Домакините се наложиха с класическото 3:0 над именития си съперник и по този начин записаха първи успех в турнира.

До този момент тимът на българския национал Венцислав Христов имаше три загуби от три мача. Бившият нападател на Берое Стара Загора не взе участие в мача, като дори не попадна и в групата за срещата.

Решаващ за крайния изход на мача се оказа червеният картон, който гостите получиха още в 17-ата минута на мача. В антигерой за своите се превърна Руи Патрисио, който остави своите с човек по-малко на терена в самото начало на двубоя и то при резултат 1:0 в полза на домакините.

Сабиен Лилай откри за Шкендербеу още в 14-ата минута, а пет по-късно удвои преднината на своите след точно изпълнена дузпа. В началото на втората част Бакари Намага оформи резултата на 3:0

За всичките 90 минути в мача, гостите от Спортинг не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на вратата на домакините.

По-рано днес в другия двубой от група H Бешикаш и Локомотив Москва не се победиха, завършвайки 1:1 в Истанбул.

Във временното класиране води тимът на Локомотив Москва с 8 точки, втори е Бешикташ с две по-малко. Спортинг Лисабон и Шкендербеу са трети и четвърти, съответно с 4 и три пункта.