В първи мач от група А на турнира за Купата на УЕФА, шампионът на Русия – Зенит не успя да победи като домакин тима на Нюрнберг. Срещата на стадион „Петровски” в Санкт Петербург завърши при резултат 2:2.

Резултатът в мача откри гръцкият нападател Ангелос Харистеас, който бе точен в 25-ата минута на срещата. Харистеас получи добър пас отляво от Марко Енгелхарт и не срещна трудности да се разпише, с което показа, че се намира в отлична форма.

Веднага след попадението домакините се опитаха да променят развитието на двубоя, но нападателите в бяло пропуснаха няколко удобни положения. В крайна сметка до почивката резултатът се запази непроменен.

Останалите три гола в мача паднаха в последните 15 минути. Домакините успяха да изравнят в 76-ата минута, когато точен бе Погребняк. Само три по късно Зенит стигна до пълен обрат. Гол за 2:1 реализира появилия се през втората част Йонов. Точките в мача подели Бенко с попадение шест минути преди края.

След спечелената точка Зенит е втори в подреждането след лидера Евертън. На трета позиция остава АЗ Алкмаар, който по-късно тази вечер приема последния Лариса. Нюрнберг е четвърти с актив от 1 точка.